Cookies

Antero AB använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Stäng
<
>

Kommande resa

Rekreationsresa till Kreta
Våren 2020: 2-16 maj 2020
Våra resor  

Våra resor och priser

Anteros resor. Resor i världsklass!

Eria utsågs i år till världens bästa hotell. Väl anpassat för funktionsnedsatt. Antero AB arrangerar resor med speciellt utarbetat koncept, "Trivsel och träning i solen"

Intresseanmälan

Rekreationsresa till Kreta 2-16 maj

Vi arrangerar resor och speciell arrangemang för privatpersoner och för grupper till Chaniakusten på Kreta. Vi samarbetar med ett mycket trevligt 4-stjärnigt hotell, nybyggd och med mycket välutrustade rum speciellt anpassade för personer med funktionshinder. Hotellet är utsett till världens bästa hotell för personer med funktionsnedsättningar!  Här kan vi organisera resor för många grupper och för olika typer av behov. Med på resan och på plats på Kreta finns en svensk reseledare/värdinna med erfarenhet av att arragera resor.

Vi tar bara emot 7 personer som är helt beroende av rullstol. Detta beror på att det kan vara svårt att få fler rullstols platser på bussarna. Antalet platser för elrullstol är  begränsat till 2. Vi kan ta emot fler personer som använder rullstol men som kan gå kortare sträckor eller sitta på ett vanligt säte i bussen.

Om du är beroende av hjälp förutsätter vi att du har en person med som kan hjälpa dig. Denna typ av service ingår inte.

För din egen säkerhet förutsätts du ha en reseförsäkring. Du behöver ha med dig en kopia på försäkringen ifall olyckan skulle vara framme. Kontrollera att försäkringen gäller under den period du är borta. Ifall något oväntat händer innan avresan bör du även ha ett avbeställningsskydd för att få tillbaka pengar för bokad resa. Bokningsavgift och erlagda avgifter återbetalas ej av Antero utan genom det försäkringsbolag som man tecknat sin försäkring med. Vi vill också att du har med dig en aktuell läkemedelslista

Boende: Vi bor på ett 4-stjärnigt hotell som är byggt och därmed speciellt anpassat för personer med funktionshinder. I varje rum finns en höj och sänkbar säng, duschpall, larmanordning och telefon. Det finns 11 rum där man kan bo 2 personer samt några rum där det går att sova 3 personer. I de 2 sviterna kan 4 personer bo. Sviten är rymlig och det går att avdela sovrum och vardagsrum med en skärm.

Rummen är både rymliga, välutrustade och smakfulla och har uteplats alternativt balkong.

På hotellet finns ett litet SPA där du kan få olika typer av behandlingar, gym där ett flertal av träningsredskapen är anpassade för personer som sitter i rullstol samt jacuzzi med lift. Det finns också uppvärmd bassäng utomhus med ramp och hydromassage.

På anläggningen finns restaurang som är öppen hela dagen och de kan servera frukost, lunch, middag och det finns också en liten bar. Receptionen är öppen 24 timmar/dygn.

Prisalternativ när 2 personer delar rum inkl halvpension: Del i rum 17 100 kronor/person
Del i rum för medföljare eller assistent 16 600  kronor/person.

Enkelrum: Eftersom hotellet är litet är möjligheten till att få enkelrum begränsad. Pris för enkelrum är 26 000 kr.

Prisalternativ del i svit (2 personer): 22 900 kronor/person. Del i svit för medföljare eller assistent 22 400 kronor/person

Pris för extrasäng: Efter förfrågan

Priset inkluderar:

 • Transfer för resenärer från Arlanda Chaina- Maleme t o r med buss utrustad med rullstolslift. Övriga debiteras en extra avgift för överstigande kostnad.
 • Boende enligt ovanstående alternativ
 • Halvpension som inkluderar frukost och middag.
 • Morgongymnastik vardagar
 • Avspänning 2 ggr/vecka

Priset inkluderar inte:

 • Lunch
 • Måltidsdryck
 • Flyg

Resor från Arlanda sker med Norwegian

Avresa Arlanda 2/5 kl 15:10 ankomsttid till Kreta klockan 20:00 DY4395
Hemresa Chania 16/5 20:50 ankomst Arlanda 23:40 DY4396
Pris för flyg tur och retur Arlanda-Chania: 3600 kronor per person

Vill du åka från annan ort kan vi hjälpa till med bokningen.

EXTRA TILLVAL
Speciellt trivselprogram: 
Hotellet har två handikappanpassade bussar som används vid transfer till och från flygplatsen och vid utflykter. Genom att hotellet har kunskap om de krav som behöver uppfyllas när det gäller tillgänglighet och genom att de känner området väl kan du därmed också ta del av den fantastiska naturen, kulturen och historian och de nöjen som Kreta kan bjuda på. Trivselprogrammet innefattar 3 utflykter såsom t.ex. utflykt till Chania, White Mountains och Apokoronas Village & Kournas Lake. Programmet kan anpassas efter deltagarnas önskemål. Pris: 2 200 kronor/ person

Annat trevligt: 
Grillkväll med levande musik samt Grekisk afton med levande musik och uppträdande av grekiska dansare. Om du inte bokar trivselprogrammet och vill ta del av underhållningen vid grillkväll och grekisk afton tillkommer en extra avgift.

Sjukgymnastik:
För dig som vill få möjlighet att få lite extra träning eller individuella behandlingar har vi ett speciellt erbjudande. På Eria finns en sjukgymnast som kan erbjuda individuella behandlingar utifrån dina behov. För 30 min behandling vid 5 tillfällen: 2 800 kronor.

SPA: Du kan t.ex. få massage, manikyr, pedikyr etc.

Intresseanmälan

Rekreationsresa till Kreta 3-17 oktober 2020

Vi arrangerar resor och speciell arrangemang för privatpersoner och för grupper till Chaniakusten på Kreta. Vi samarbetar med ett mycket trevligt 4-stjärnigt hotell, nybyggd och med mycket välutrustade rum speciellt anpassade för personer med funktionshinder. Här kan vi organisera resor för många grupper och för olika typer av behov. Med på resan och på plats på Eria  finns en svensk reseledare/värdinna med erfarenhet av att arragera resor.

Vi tar bara emot 7 personer som är helt beroende av rullstol. Detta beror på att det kan vara svårt att få fler rullstols platser på bussarna. Antalet platser för elrullstol är hårt begränsat till 1-2 per flyg. Vi kan ta emot fler personer som använder rullstol men som kan gå kortare sträckor eller sitta på ett vanligt säte i bussen.

Om du är beroende av hjälp förutsätter vi att du har en person med som kan hjälpa dig. Denna typ av service ingår inte.

För din egen säkerhet förutsätts du ha en reseförsäkring. Du behöver ha med dig en kopia på försäkringen ifall olyckan skulle vara framme. Kontrollera att försäkringen gäller under den period du är borta. Ifall något oväntat händer innan avresan bör du även ha ett avbeställningsskydd för att få tillbaka pengar för bokad resa. Bokningsavgift och erlagda avgifter återbetalas ej av Antero utan genom det försäkringsbolag som man tecknat sin försäkring med. Vi vill också att du har med dig en aktuell läkemedelslista.

Boende: Vi bor på ett 4-stjärnigt hotell som är byggt och därmed speciellt anpassat för personer med funktionshinder. I varje rum finns en höj och sänkbar säng, duschpall, larmanordning och telefon. Ytterligare hjälpmedel går att hyra på hotellet. Det finns 11 rum där man kan bo 2 personer samt några rum där det går att sova 3 personer. I de 2 sviterna kan 4 personer bo. Sviten är rymlig och det går att avdela sovrum och vardagsrum med en skärm.

På hotellet finns ett litet SPA där du kan få olika typer av behandlingar, gym där ett flertal av träningsredskapen är anpassade för personer som sitter i rullstol, jacuzzi med lift. Det finns också uppvärmd bassäng utomhus med ramp och hydromassage. Rummen är både rymliga, välutrustade och smakfulla och har uteplats alternativt balkong.

På anläggningen finns restaurang som är öppen hela dagen och de kan servera frukost, lunch, middag och det finns också en liten bar. Receptionen är öppen 24 timmar/dygn.

Prisalternativ när 2 personer delar rum: Del i rum pris 17 600  kronor/person
Del i rum för medföljare eller assistent 17 100 kronor/person

Enkelrum: Eftersom hotellet är litet är möjligheten till att få enkelrum begränsad. Pris för enkelrum 26 300 kronor/person.

Prisalternativ del i svit (2 personer): 23 600 kronor/person. Del i svit för medföljare eller assistent 23 100 kronor/person

Pris för extrasäng: Efter förfrågan

Priset inkluderar:

 • Transfer Chaina- Maleme t o r med buss utrustad med rullstolslift.
 • Boende enligt ovanstående alternativ
 • Halvpension som inkluderar frukost och middag.
 • Morgongymnastik vardagar
 • Avspänning 2 ggr/vecka

Priset inkluderar inte:

 • Lunch
 • Måltidsdryck
 • Flyg

FLYG
Flygresa: Ännu finns inga biljetter bokade

EXTRA TILLVAL
Speciellt trivselprogram: 
Hotellet har två handikappanpassade bussar som används vid transfer till och från flygplatsen och vid utflykter. Genom att hotellet har kunskap om de krav som behöver uppfyllas när det gäller tillgänglighet och genom att de känner området väl kan du därmed också ta del av den fantastiska naturen, kulturen och historian och de nöjen som Kreta kan bjuda på. Trivselprogrammet innefattar 4 utflykter såsom t.ex. utflykt till Chania, White Mountains och Apokoronas Village & Kournas Lake. Programmet kan anpassas efter deltagarnas önskemål. Pris: 2 300 kronor/ person

Annat trevligt: 
Grillkväll med levande musik samt Grekisk afton med levande musik och uppträdande av grekiska dansare. Om du inte bokar trivselprogrammet och vill ta del av underhållningen vid  grekisk afton tillkommer en extra avgift.

Sjukgymnastik:
För dig som vill få möjlighet att få lite extra träning eller individuella behandlingar har vi ett speciellt erbjudande. På Eria finns en sjukgymnast som kan erbjuda individuella behandlingar utifrån dina behov. För 30 min behandling vid 5 tillfällen: 2 800 kronor.

SPA: Som Anteros gäst får du 10 % rabatt på behandlingar. Du kan t.ex. få massage, manikyr, pedikyr etc. 

Intresseanmälan

Bokningsinformation

20 % av resans pris betalas vid anmälan till Bankgirokonto 5734-6207. När avgiften betalats håller vi en plats till dig. Glöm ej ange namn när du betalar anmälningsavgiften!

40 dagar före avresa skall hela beloppet vara betalt.

Vi har ett begränsat antal platser och därför tillämpar vi turordningsregler.

Resegaranti

Antero AB:s resor omfattas av resegarantilagen vilket innebär att företaget har en garanti hos Kammarkollegiet.

Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts. Om resorna av någon anledning inte genomförs, oftast på grund av konkurs, kan garantin användas till att ge ersättning åt drabbade resenärer. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden.

Reseförsäkring

Vi uppmanar dig att före avresan kontrollera ditt försäkringsskydd. De flesta av oss har en hemförsäkring som även omfattar reseskydd som ger ett grundskydd i 45 dagar. Se också till att ha ett avbeställningsskydd om något skulle hända innan du reser. Kontrollera detta i samband med din bokning. Det är då försäkringsbolaget som hanterar ersättningsfrågan.