<
>

Kommande resa

Rekreationsresa till Kreta
Våren 2020: 2-16 maj 2020
Våra resor  

Hälsa och rekreation

Antero erbjuder resor för dig som av olika skäl behöver känna dig trygg med att allt fungerar på din resa. Du kan behöva hjälp med att återhämta dig från sjukdom eller skada eller du kanske bara vill ha en skön semester!

För intresseorganisationer och grupper:

Antero AB organiserar rekreationsresor för både privatpersoner och intresseorganisationer. Anläggningarna vi använder är mycket väl anpassade för olika typer av behov och fungerar därför mycket bra för personer med funktionshinder. Vi kan därmed organisera resor för olika typer av grupper och med de flesta typer av behov. Som grupp kan ni naturligtvis själva bestämma vilka tidsperioder som passar bäst och vad ni vill skall ingå!

Trivsel och träning i solen

En stimulerande miljö i sol och värme ökar förutsättningarna för att må lite bättre. Anteros filosofi är att en trivsam och trygg miljö är en förutsättning för att man skall må bra. För dem som så önskar finns även morgongymnastik, avspännig och det finns möjlighet att få individuellt anpassad och utformad sjukgymnastik.

Med på våra resor finns en svensk reseledare med stor erfarenhet av att organisera resor för både privatpersoner och organisationer. Under ett antal hade Antero AB även haft avtal med ett antal landsting och organiserade då rehabiliteringsresor. För dem som så önskar finns en erfaren sjukgymnast som kan ge individuella behandlingar. Dessa personer ansvarar då för att du både får en bra träning och att du känner dig trygg.

Vi ser gärna att en närstående följer med. Det kan öka förståelsen och möjligheterna till fortsatt träning hemma. Detta är särskilt viktigt om du behöver hjälp med dagliga aktiviteter såsom till exempel påklädning, personlig hygien etc

Innan du kommer till oss har vi ett samtal med dig. Detta gör vi för att få en uppfattning om dina behov

pic

Målinriktad träning

Antero har sedan ett antal år arbetet med rehabilitering och träning i varmare klimat och har erfarenheter av hur man skall uppnå goda resultat. Antero har utvecklat ett stort antal program anpassade efter olika typer av besvär och sjukdomar men har även friskvårdsprogram. Programmen bygger på aktuell forskning och kunskap vilket naturligtvis säkerställer att du får en så bra träning som möjligt men är också en del i vårt kvalitetsarbete. Vi har tidigare haft avtal med bl.a. Stockholms läns landsting när det gäller s.k. klimatvård men har nu helt inriktat oss mot intresseorganisationer, assistansbolag och privatpersoner.

Vi vänder oss framför allt till personer som behöver stöd och inspiration och på eget initiativ bokar sin resa och som vill få ut del lilla extra av vistelsen! Det passar utmärkt för dig som har t.ex. smärtproblematik, har haft en stroke, reumatisk sjukdom etc. Varje person kan få ett individuellt anpassat program från sjukgymnast som bygger på egna mål och förutsättningar.

Morgongymnastik: Varje vardagsmorgon börjar vi med lite träning i form av sittgymnastik. Individuell behandling: Förutom morgongymnastik har vi även möjlighet att ge individuella behandlingar.

Annat trevligt!

Vi organiserar även utflykter. Dessa bokas separat.

Bokningsinformation

20 % av resans pris betalas vid anmälan till Bankgirokonto 5734-6207. När avgiften betalats håller vi en plats till dig. Glöm ej ange namn när du betalar anmälningsavgiften!

40 dagar före avresa skall hela beloppet vara betalt.

Vi har ett begränsat antal platser och därför tillämpar vi turordningsregler.

Resegaranti

Antero AB:s resor omfattas av resegarantilagen vilket innebär att företaget har en garanti hos Kammarkollegiet.

Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts. Om resorna av någon anledning inte genomförs, oftast på grund av konkurs, kan garantin användas till att ge ersättning åt drabbade resenärer. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden.

Reseförsäkring

Vi uppmanar dig att före avresan kontrollera ditt försäkringsskydd. De flesta av oss har en hemförsäkring som även omfattar reseskydd som ger ett grundskydd i 45 dagar. Se också till att ha ett avbeställningsskydd om något skulle hända innan du reser. Kontrollera detta i samband med din bokning. Det är då försäkringsbolaget som hanterar ersättningsfrågan.