Om Antero

Aktuellt

Kontakt
Våra resor och priser  |  Rekreationsresa till Kreta

Mer information om Kreta!

Rekreationsresa till Kreta 29 april-13 maj

Vi arrangerar resor och speciell arrangemang för privatpersoner och för grupper till Chaniakusten på Kreta. Vi samarbetar med ett mycket trevligt 4-stjärnigt hotell, nybyggd och med mycket välutrustade rum speciellt anpassade för personer med funktionshinder. Här kan vi organisera resor för många grupper och för olika typer av behov. Med på resan och på plats i Spanien finns en svensk reseledare/värdinna med erfarenhet av att arragera resor.

Vi tar bara emot 7 personer som är helt beroende av rullstol. Detta beror på att det kan vara svårt att få fler rullstols platser på bussarna. Antalet platser för elrullstol är hårt begränsat till 1-2 per flyg. Vi kan ta emot fler personer som använder rullstol men som kan gå kortare sträckor eller sitta på ett vanligt säte i bussen.

Om du är beroende av hjälp förutsätter vi att du har en person med som kan hjälpa dig. Denna typ av service ingår inte.

För din egen säkerhet förutsätts du ha en reseförsäkring. Du behöver ha med dig en kopia på försäkringen ifall olyckan skulle vara framme. Kontrollera att försäkringen gäller under den period du är borta. Ifall något oväntat händer innan avresan bör du även ha ett avbeställningsskydd för att få tillbaka pengar för bokad resa. Bokningsavgift och erlagda avgifter återbetalas ej av Antero utan genom det försäkringsbolag som man tecknat sin försäkring med. Vi vill också att du har med dig en aktuell läkemedelslista

Boende: Vi bor på ett 4-stjärnigt hotell som är byggt och därmed speciellt anpassat för personer med funktionshinder. I varje rum finns en höj och sänkbar säng, duschpall, larmanordning och telefon. Det finns 11 rum där man kan bo 2 personer samt några rum där det går att sova 3 personer. I de 2 sviterna kan 4 personer bo. Sviten är rymlig och det går att avdela sovrum och vardagsrum med en skärm.

På hotellet finns ett litet SPA där du kan få olika typer av behandlingar, gym där ett flertal av träningsredskapen är anpassade för personer som sitter i rullstol, jacuzzi med lift. Det finns också uppvärmd bassäng utomhus med ramp och hydromassage. Rummen är både rymliga, välutrustade och smakfulla och har uteplats alternativt balkong.

På anläggningen finns restaurang som är öppen hela dagen och de kan servera frukost, lunch, middag och det finns också en liten bar. Receptionen är öppen 24 timmar/dygn.

Prisalternativ när 2 personer delar rum inkl halvpension: Del i rum 15 750 kronor/person
Del i rum för medföljare eller assistent 14 750  kronor/person.

Enkelrum: Eftersom hotellet är litet är möjligheten till att få enkelrum begränsad. Tillägg för enkelrum: 7 800 kronor/ person.

Prisalternativ del i svit (2 personer): 21 500 kronor/person. Del i svit för medföljare eller assistent 20 500 kronor/person

Pris för extrasäng: Efter förfrågan

Priset inkluderar:

  • Transfer Chaina- Maleme t o r med buss utrustad med rullstolslift.
  • Boende enligt ovanstående alternativ
  • Halvpension som inkluderar frukost och middag.
  • Morgongymnastik vardagar
  • Avspänning 2 ggr/vecka

Priset inkluderar inte:

  • Lunch
  • Måltidsdryck
  • Flyg

FLYG
Flygresa: Sker från Arlanda flygplats. Vi åker med Norwegian som har direktflyg till Chania på Kreta. 
Avresa: 29 april 15.10 från Arlanda. Ankomst Chania 20.00 
Återresa: 13 maj från Chania 20.50 Ankomst Arlanda 23.40 
Pris för flygresa:  3 750 kr/person

EXTRA TILLVAL
Speciellt trivselprogram: 
Hotellet har två handikappanpassade bussar som används vid transfer till och från flygplatsen och vid utflykter. Genom att hotellet har kunskap om de krav som behöver uppfyllas när det gäller tillgänglighet och genom att de känner området väl kan du därmed också ta del av den fantastiska naturen, kulturen och historian och de nöjen som Kreta kan bjuda på. Trivselprogrammet innefattar 4 utflykter såsom t.ex. utflykt till Chania, White Mountains och Apokoronas Village & Kournas Lake. Programmet kan anpassas efter deltagarnas önskemål.

Annat trevligt: 
Grillkväll med levande musik samt Grekisk afton med levande musik och uppträdande av grekiska dansare. Om du inte bokar trivselprogrammet och vill ta del av underhållningen vid grillkväll och grekisk afton tillkommer en extra avgift.
Pris: 1 900 kronor/ person

Sjukgymnastik:
För dig som vill få möjlighet att få lite extra träning eller individuella behandlingar har vi ett speciellt erbjudande. På Eria finns en sjukgymnast som kan erbjuda individuella behandlingar utifrån dina behov. För 30 min behandling vid 5 tillfällen: 2 600 kronor.

SPA: Som Anteros gäst får du 10 % rabatt på behandlingar. Du kan t.ex. få massage, manikyr, pedikyr etc.

Mer information om Kreta!

Bokningsinformation

20 % av resans pris betalas vid anmälan till Bankgirokonto 5734-6207. När avgiften betalats håller vi en plats till dig. Glöm ej ange namn när du betalar anmälningsavgiften!

40 dagar före avresa skall hela beloppet vara betalt.

Vi har ett begränsat antal platser och därför tillämpar vi turordningsregler.

Resegaranti

Antero AB:s resor omfattas av resegarantilagen vilket innebär att företaget har en garanti hos Kammarkollegiet.

Resegarantin skyddar resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts. Om resorna av någon anledning inte genomförs, oftast på grund av konkurs, kan garantin användas till att ge ersättning åt drabbade resenärer. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden.

Reseförsäkring
Vi uppmanar dig att före avresan kontrollera ditt försäkringsskydd. De flesta av oss har en hemförsäkring som även omfattar reseskydd som ger ett grundskydd i 45 dagar. Se också till att ha ett avbeställningsskydd om något skulle hända innan du reser. Kontrollera detta i samband med din bokning. Det är då försäkringsbolaget som hanterar ersättningsfrågan.

© 2009 Antero AB    |   Box 34, 619 21 TROSA    |    Tfn 070-7881546   |    info@anteroab.se    |    Cookies